Risotto cu ciuperci

de InvatsaBucataresccom in Mancaruri de legume, 5 Noi 2014 | 7019 vizualizari

 

Cred ca este una din cele mai bune retete care le bucataresc de obicei! Am preparat-o de cateva ori si a iesit bine de fiecare . Un alt avantaj este ca poate fi un hit in caz ca vreti sa gatiti pentru un grup de prieteni, are factorul WOW! Nu este recomandata oamenilor care prefera mancarea doar sarata fara nici un fel de alt condiment sau aroma!

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez pentru risotto sau orez cu bob scurt 
  • o mana de ciuperci porcini uscate 
  • 1 ceapa medie 
  • 2-3 cotoare de Frunze de telina, daca nu aveti merge si fara 
  • 250 g ciuperci proaspete, daca gasiti ghebe ar fi indicat, orice ar fi nu folositi ciuperci albe 
  • 1 pahar vin alb ( cca 100 ml ) - 2
  • 5-30 g unt 
  • 1 lingura de patrunjel si tarhon tocat marunt, daca nu gasiti tarhon proaspat cel uscat este la fel de bun 
  • ulei masline 
  • ½ lamaie 
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Prefierbeti 1l apa. Se toaca ceapa si telina marunt si se calesc la foc mediu pana se patrund, si se adauga orezul, dupa care se mai celeste inca 2-3 minute. Intre timp puneti ciupercile uscate intr-un bol cu apa fierbinte.

Cand orezul este un pic lucios puneti paharul de vin si amestecati. Scoateti ciupercile porcini si puneti apa in tigaie peste orez si amestecati. De acum puneti focul la minim-mediu, orezul trebuie sa se patrunda. Tocati ciupercile porcini in bucatele si adaugati-le in tigaie Puneti o tigaie grill pe aragaz la foc maxim. Scoateti cotoarele de la ciupercile proaspete, taiati marginea din fata a ciupercii pentru a nu retine apa si puneti-le pe grill cu fata in jos, intoarceti-le dupa 7-10 minute si mai lasati-le inca pe atat.

Adaugati apa in risotto cate putin (50-70ml odata )pana este patruns . La final adaugati untul si parmezanul si incorporati usor. Intr-un castron puneti ciupercile de pe grill impreuna cu patrunjelul, tarhonul, zeama de lamiae, sare, uleiul de masline si amestecati.

Pe o farfurie puneti prima data rissoto-ul si amestecul de ciuperci facute la grill deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci